Florin Șerban

Profesor de chitară

"Am 33 de ani şi cânt la chitară de la vârsta de 15 ani. Am început să cânt la chitara fratelui meu, pe ascuns. Familia îşi dorea să urmez o altă carieră, una în informatică, de aceea am şi absolvit Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” şi Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti. Nu am vrut să renunţ la muzică şi am continuat să cred şi să visez că voi trai cu şi din muzică, aşa că, pentru dezvoltarea mea în acest sens, am urmat diverse cursuri specifice, dintre care unul de chitară și unul de improvizație Jazz cu marele pianist Marius Popp (curs organizat în cadrul Şcolii Populare de Arte din Bucureşti) și o serie de lecții particulare cu chitaristul de jazz Sorin Romanescu. Doream să îmi perfecţionez anumite cunoştinţe în domeniul muzicii şi am hotărât să urmez câteva ore particulare de teoria muzicii, auz, solfegiu şi dicteu cu doamna Prof. Georgeta Băcioiu. În anul 2012 am absolvit Facultatea de Muzică, specializarea Pedagogie Muzicală, din cadrul Universităţii Spiru Haret din Bucureşti.

Lecţiile de chitară le-am început încă din perioada liceului, când mai mulți prieteni mă rugau să-i învaţ tainele acestui instrument. Lucrurile au devenit mai serioase după ce am realizat că am înclinaţie către latura aceasta pedagogică şi timp de 6 ani am oferit lecții particulare doritorilor de toate vârstele.   

Din anul 2006 sunt chitarist în trupa Popas, dar pe parcurs am colaborat şi încă mai colaborez cu trupe sau artişti precum Elena Gheorghe, Impact, Delia Matache, Oana Matache, Lucia Dumitrescu sau cu câţiva dintre foştii concurenţi de la emisiunea de televiziune Vocea Romaniei: Alexandra Crăescu și Robert Patai.

Am conceput proiectul ScoalaChitara.ro din dorința de a avea un loc în care orice iubitor al chitarei să poată învăța cât mai ușor tainele acestui instrument printr-o metodă pe înțelesul tuturor, indiferent de vârstă."


Carol Dima

Profesor de chitară

Student la Facultatea de Management din cadrul Universității Româno – Americane, Carol a început să cânte la chitară de la vârsta de 13 ani când a realizat că aceasta este adevarata sa pasiune, urmând cursuri atât cu profesori de chitară electrică, cât și cu profesori de chitară clasică. Având în vedere înclinația spre artă, a început să compună melodii proprii și totodată să scrie si versuri pentru acestea.

Carol a dezvoltat o pasiune pentru chitarele Gibson și este fan al unor trupe precum Europe, Led Zeppelin, Metallica, Pink Floyd, Black Sabbath, Whitesnake, ZZ Top, AC/DC, Scorpions, Guns N' Roses și Iron Maiden sau al unor chitariști celebri cum sunt Gary Moore, Steve Vai, Slash, Eric Clapton, Santana și Joe Bonamassa. Ascultă cu mare plăcere muzica lui Ray Charles, Frank Sinatra, Lionel Ritchie sau Sting.

Experiența scenei și-a dobândit-o cântând compoziții proprii cât și coveruri, alături de mai multe trupe din peisajul muzical bucureștean.

Din februarie 2014 este profesor în cadrul proiectului ScoalaChitară.ro și a fost remarcat de colegi și elevi pentru răbdarea și calmul de care dă dovadă.


Ionuț Guzu

Profesor de chitară

Ionuț a început să cante la chitară de la vârsta de 13 ani, fiind îndrumat pentru o perioadă de actualul coleg din proiectul ScoalaChitara.ro, Gabi Andrei (pe atunci coleg de clasă). A urmat apoi Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza, unde a studiat chitară acustică și chitară bass cu un profesor din cadrul liceului. În această perioadă a făcut parte din trupa liceului, cântând la chitară bass. Cu aceasta a participat la diverse spectacole și competiții de profil, cele mai reprezentative fiind ”Atelierele de creatie” care se desfășoară în fiecare an între cele trei licee militare.

Cântă cu placere muzică folk si participă la spectacole de acest gen organizate în București, cel mai cunoscut fiind Folkusor, dar îi place foarte mult și muzica rock. Ascultă trupe precum AC/DC, Metallica, Guns N'Roses, Red Hot Chilli Peppers, Greenday, Bullet For My Valentine și multe altele.

Din februarie 2015 este profesor în cadrul proiectului ScoalaChitara.ro și este apreciat pentru felul în care se descurcă cu copii, pentru că reușește să transforme lecțiile într-o joacă constructivă.


Alina Dumitru (Mandarin Events)

Promotion & Business Development

Absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Americane și a studiilor post-universitare în Drept Civil și Comercial ale Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, Alina face parte din echipa ScoalaChitara.ro ocupându-se de promovare și business development.

În anii ce au urmat studiilor, din diversele poziții pe care le-a deținut în cadrul companiilor, Alina a facut parte din echipa ce a organizat cele mai importante festivaluri naționale de publicitate și s-a ocupat de selecția națională pentru cel mai important concurs de frumusețe - Miss Universe Romania.

În prezent, în calitate de Partener al agenției Mandarin Events, Alina se ocupă de strategia de comunicare și de dezvoltare a cursurilor organizate de ScoalaChitara.ro. Alina s-a alăturat echipei, motivată fiind de dragostea sa față de muzică.